Silent entertainment, leuke concepten

Naast het organiseren van Silent disco’s, zijn er ook tal van andere mogelijkheden met de apparatuur. 

De Silent disco, of ook wel bekent als een stille disco, silence disco, hoofdtelefoon feest, headset party of koptelefoonfeest kan voor allerlei vormen van entertainment gebruikt worden.

Silent presentatie

Het doel van een presentatie is informatie of kennis overbrengen. Voor veel sprekers is het een uitdaging om voor het publiek goed verstaanbaar te zijn. Met name in rumoerige ruimtes of een groot publiek is dit nauwelijks haalbaar. Met een Silent presentatie draagt het publiek hoofdtelefoons om daar de presentatie op te volgen.

Het publiek kan het zo goed verstaan en is tevens vrij in de keuze om te luisteren.

Of het nu gaat om een bedrijfs of productpresentatie, brainstormsessie, congres, beurspromotie of lezing het publiek zal de keuze voor hoofdtelefoons kunnen waarderen.

Studenten van de opleiding “Multimedia design” in Leeuwarden hebben onze apparatuur gebruikt voor hun eindpresentatie. Ze waren heel trots op hun beoordeling en de complimenten voor de unieke presentatie.

silent-disco-theatervoorstelling

Instagram

Silent cinema (stille bioscoop)

Krakende popcorn, luid slurpende buren of hoestende mede bezoekers zijn verledentijd. Met een hoofdtelefoon zijn omgevingsgeluiden volledig uitgeschakeld en kan de bezoeker zich goed concentreren op de film / voorstelling. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een draadloze hoofdtelefoon en kunnen zelf het volume bepalen.

“Twee films tegelijkertijd!”, behoort ook tot de mogelijkheden. Door middel van twee kanalen kan de bezoeker zelf zijn keuze maken.

Silent theatervoorstelling

Als er ergens een bron van creativiteit zit dan is het wel in de theaterwereld. We hebben voor een aantal regisseurs verschillende musicals en voorstellingen mogen voorzien van apparatuur. Het volgen van de voorstelling was voor het publiek intenser, gemakkelijker en mooier.

Voor een straatmusical in Amersfoort gaven jonge acteurs een voorstelling met voorgeprogrammeerde stemmen. Tijdens de voorstelling bleken er twee verschillende verhaallijnen te lopen, wat voor het publiek een erg verrassende uitkomst kreeg. De pers beschreef het als een “geweldig en hilarisch schouwspel”.

Silent rondleiding

Het volgen van een rondleiding met een spreker in een groep is een hele opgave. Voor veel bezoekers is het volgen van de spreker al lastig genoeg, laat staan ook het volgen van de omgeving. Veel sprekers gebruiken daarom tegenwoordig hoofdtelefoons. De draadloze hoofdtelefoons kunnen zowel binnen als buiten zeer goed gebruikt worden. Het bereik is groot genoeg om bijvoorbeeld door steden rondleidingen aan te bieden. Door middel van een omgebouwde kinderwagen of een rugzak met de apparatuur is de bewegingsvrijheid eindeloos. Tevens kan de spreker tijdens de rondleiding ook een soundeffect, interview of muziek fragment laten afspelen via een Mp3speler of Smartphone.

mobiele-silent-disco

Silent interview

Op de grootste cultuurbeurs van Nederland hebben we voor het eerst een interview voorzien van apparatuur. Op het podium had de dagvoorzitter via onze hoofdtelefoon interviews met verschillende gasten. De bezoekers konden zelf kiezen of ze het interview wilden volgen of een gesprek met een mede bezoeker wilde voeren.

Zie onderstaande interview op de cultuurbeurs.


Vragen? Stuur een Whatsapp bericht