Hoe organiseer ik een feest?

Hoe organiseer ik een feest? Wij zijn een entertainment verhuur bedrijf gespecialiseerd in professionele drive-in shows, DJ’s, Silent disco’s (stille disco’s) en sinds kort ook met een opblaasbare kerk. We verhuren door heel Nederland & België. Omdat we in het segment "entertainment" / "feesten", krijgen we vaak de vraag: Waar moet ik aan denken als ik een feest organiseer?

Daarom hebben wij een korte "Hoe organiseer ik een feest" stappenplan gemaakt, het volgende wordt erin beschreven:

  • Soort feest
  • Locatie
  • Omgeving
  • Muziek en licht
  • Uitnodigingen
  • Benodigdheden
  • Drank
  • Extra’s

Wat voor een soort feest?

Het eerste waar je aan moet denken is het soort feest. Het plannen van een bruiloft is heel anders dan het plannen van een Beachparty en het organiseren van een bedrijfsfeest is weer heel anders dan die van een schoolfeest. Weet je nog niet wat voor een soort feest je wilt geven? Een themafeest? Een verjaardagspartij in de tuin? Of een gemaskerd bal? Hieronder vind je een schema met verschillende soorten feesten:

Après-skifeest

De skihut feesten hebben een winterse aankleding nodig en moet er vooral gezellig en sfeervol uitzien.

Babyborrel

De geboorte van een baby is al een groot feest. Maar je kunt ook iedereen uitnodigen voor een babyborrel. Aankleding: foto’s van de baby en kinderkleren aan de waslijn.
Beachparty Met wat palmbomen, Hawaï slingers, strandstoelen en wat parasols heb je al een echt strandfeest gecreëerd.
Bedrijfsfeest Voor al je collega’s een feest organiseren? Vraag collega’s om ideeën of hou een poll zodat je weet wat de mensen op de werkvloer graag willen doen. Misschien is een bedrijfsuitstapje ook wel een leuk idee.

Bekende stelletjes

Bij dit themafeest verkleed iedereen zich als een bekend stel. Dit creëert een goed sfeer maar vooral een hilarisch gebeuren.

Beroepen

Op de uitnodiging moet je aan je gasten vragen, of ze gekleed willen gaan als een beroep. Je ziet op dit themafeest de gekste beroepen uitgebeeld.
Beursfuif Voor de standhouders is het altijd leuk om na de beurs een feest te houden. Als alle bezoekers weg zijn, word de braderie omgetoverd tot party place.

Boerenfeest

Bij dit feest komt iedereen in boerse kleren. Je kunt de locatie aankleden met stro, kunstdieren en misschien met Oudhollandse spelen.
Bruiloft Deze dag is belangrijk voor het echtpaar. Hiervoor is dan ook wat meer organisatie voor nodig. Dit stappenplan kun je makkelijk gebruiken om een geslaagd huwelijksfeest te houden, wil je groots uitpakken? Vraag dan een erkende weddingspanner in de regio.
Buurtfeest Met alle buren een feestje bouwen is altijd gezellig. Aan deze feesten kunnen je een aantal spelen koppelen of een sfeermakend thema.
Carnaval Iedereen kent het wel natuurlijk. Je gaat verkleed en het feest kan beginnen.

Cocktailparty

Een feest houden met de lekkerste cocktails welke gast wil dit nou niet?!

Drag Queen

Alle bezoekers verkleden zich naar het andere geslacht. Mannen worden vrouwen en vrouwen worden mannen. Je weet één ding zeker, op dit feest word er vooral veel gelachen.
Examenfeest Samen met je klasgenoten, familie en vrienden een feest omdat jij geslaagd bent.

Familiefeest

Gezellig met de hele familie een feest vieren. Dit kan ook in vorm van een familiehuistapje. Tip: bekijk ook eens onze Mobiele Silent disco op www.muziekopwielen.nl

Flowerpower

De dresscode van deze avond is: Flowerpower.
Foute avond Op deze avond hoeft niemand zich aan een dresscode te houden, maar word er vooral veel gedanste op oude/nieuwe topnummers in combinatie met foute nummers.

Future party

Dit feest is gepasseerd op de toekomst. Je kunt de omgeving aankleden met gekke gadgets of ruimtewezens. Hierbij kun je veel met foliepapier.

Galafeest

Iedereen komt netjes in pak, net zoals bij een bal. De aankleding moet netjes en sfeervol zijn.

Gemaskerd bal

Ook op dit feest worden de gasten gevraagd om netjes in de kleren te gaan. Maar dit keer ook nog eens anoniem, dankzei een masker.

Glamour & Glitter

De aankleding van dit feest word versiert met glitters, blingbling en de bezoekers versieren zich zelf ook lekker opvallend.
Happy hardcore feest Iedereen kan de hele avond hakken op de lekkerste happy hardcore.

Hollandse avond

De muziekstijl van dit feest is: Nederlandstalig.

House party

De muziekstijl van deze party is: (dirty) House

Housewarming

Heb je een nieuw huis? Dit wil je vieren? Nodig je vrienden, familie en kennissen uit voor een feest in jou nieuwe huis.

Huwelijksverjaardag

Ben je met je partner 5 / 10 / 12,5 / 25 jaar getrouwd? Dit bekend tijd voor een jubileumfeest.

Jubileumfeest

Bestaan een organisatie/bedrijf een aantal jaar, dan kun je klanten en geïnteresseerde uitnodigen voor een jubileum. Dit geld natuurlijk ook voor mensen die … jaar bij een bedrijf werken.

Kroegentocht

Gezellig met z’n alle langs de cafés in de buurt. Tip: met onze mobiele Silent disco kan je van café naar café zonder een moment te hebben dat je geen muziek hebt! www.muziekopwielen.nl

Maffia

Iedereen word verzocht om verkleed te gaan in maffiastijl.

Middeleeuwen

Met schilden, zwaarden en lange jurken kun je dit feest middeleeuws beschouwen. Nog een voordeel: bij het eten hoef je niet te denken aan etiquette.

My Sweet party

My sweet 16 / 18 / 21 voor elke leeftijd kun je deze party geven.

Openingen

Wil je een nieuw bedrijf of stichting feestelijk openen? Dit helpt zeer goed bij de eerste indruk van de doelgroep. Pak het vooral groots aan.

Promoties

Promoot je bedrijf, dienst of product feestelijk, dit trekt de doelgroep. Zorg dat het feest origineel en niet standaard is. Tip: denk eens aan onze Silent disco. Misschien kun je dan ook wat met publiciteit.

Reünie

Na een lange periode kom je met je klasgenoten, feestvrienden of oude collega’s bij elkaar voor een feest.

Salsa party

De muziekstijl op dit feest is uiteraard: Salsa.

Schoolfeest

Gezellig met iedereen van je school een schoolparty houden.

Studentenavond

Maak een studentenavond of studentenfeest nog gezelliger met een thema.

Tentfeest

Dit vergt veel organisatie en voorbereiding. Tip: in een feest in een feest dat kan met een gedeelte Silent disco.

Tuinfeest

Gezellig een feest bij jou thuis. Alleen dan niet binnen maar gezellig allemaal in de tuin.

Vrijgezellenfeest (trouwerij)

Iemand in je omgeving gaat zich binnenkort binden. Natuurlijk hoort hiervoor een vrijgezellenfeest of vrijgezellenweekend. Meer over het organiseren van een vrijgezellenfeest vind je op: www.247disco.nl

Vrijgezellenfeest

Nodig op dit feest zoveel mogelijk vrijgezellen uit, denk hierbij dat het gemiddelde man/vrouw ongeveer gelijk is. Een thema kan hierbij de sfeer goed opgang brengen.

Welkom home fuif

Komt er iemand na een lange reis of komt iemand terug van een grote gebeurtenis? Veras hem of haar dan met een welkom thuis feest.

70s 80s 90s feest

Op deze feesten word de muziekstijl van het jaar gedraaid. Je kunt hier natuurlijk ook een dresscode aan koppelen.
Elk feest dat je maar kunt bedenken! Het is vooral leuk om je gasten te verassen met een bijzonder thema, hierdoor word er nog lang doorgepraat over jou feest!


De locatie

De locatie waar je feest gehouden word is heel belangrijk. Je kunt denken aan een café, party center (zalen verhuur), gymzaal, disco, scouting gebouw, voetbal of tennis vereniging, of natuurlijk gewoon in je woonkamer of tuin.

Het voordeel van een zaal of een ruimte is dat je vaak geen zorgen hoeft te maken om drank, aankleding en de catering. Het nadeel is dat dit ook meer kosten met zich mee brengt. Bij een feest in de woonkamer of in de tuin moet je aan meer dingen denken maar de kosten heb je wel zelf in de hand.

De omgeving

Bij de locatie moet je ook goed denken aan de omgeving. Bij een café, voetbalvereniging, tennisclub of disco moet je vragen tot hoelaat de muziek aan mag blijven. Volgens de wet gaat de nacht in om 11:00 uur, dat betekend dat er vanaf dit tijdstip het geluidsvolume flink omlaag moet.

Organiseer je een feest bij je thuis in de woonkamer of in de tuin en woon je in een bebouwd gebied, dan moet is het mogelijk dat mensen in de buurt kunnen klagen over geluidsoverlast. Dit komt niet altijd doordat het feest luidruchtig is. Maar grotendeels doordat de buren niks van het feest afweten en zich er ook niet op kunnen voorbereiden. Bijvoorbeeld: de buurman heeft de volgende dag vroege dienst op z’n werk, of de buurvrouw heeft vergadering bij haar thuis.

Je kunt dus het beste de buren op de hoogte stellen van het feest. Doe dit ruim een week voor de datum van het feest. Dit kun je doen per e-mail of per gewoon per brief. Vergeet hierbij niet te vermelden wanneer het feest is, hoelaat het begint, wanneer het einde is en noteer je telefoonnummer, straat en huisnummer. Doe dit in jou buurt maar ook in de buurt bijvoorbeeld achter je huis.

Tip

Als je een groot feest organiseert (meer dan 100 mensen) kun je beter voor het feest de politie inlichten via het nummer 0900 8844 om door te geven dat je een feest geeft. De politie noteert jou telefoonnummer en bij klachten komen ze dan niet langs. Maar ze proberen je eerste telefonisch te bereiken.

 

Vragen? Stuur een Whatsapp bericht